Att göra egna är löjligt lätt, och så mycket roligare att bjuda på! :)
Receptet kommer från världens bästa Leilas "A piece of cake" (jag har dock inte följt det till punkt och prick!)
Ingredienser
50g mjukt smör
5dl sockerkaks- eller småkakssmulor
2 tsk kakao av god kvalitet
Arrakessens eller punsch efter smak
300g grön marsipan
Florsocker till utkavling
100g mörk kvalitetschoklad 70 %
1. Rör smör och kaksmulor krämigt och rör ner kakao.
2. Tillsätt arrak efter smak.
3. Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen.
4. Kavla marsipanen till en cirka 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt.
5. Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten) ta av skålen från värmen så fort den har smält.
6. Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att den smälter. Låt svalna.
7. Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i choklad.
Min första smörgåstårta! På två lager hade jag: majonäs, creme fraiche, dill, citron, röd caviar och hackade räkor. På mittelagret hade jag majonäs, creme fraiche, hackad rökt skinka, pepparrot och hackat ägg. Den blev mycket uppskattad, glufs sa det och den var slut! :)
Tårtan innehöll chokladbottnar, geishafluff och vaniljkräm.
Tårtan innehöll ljusa bottnar, vaniljkräm med banan och chokladmousse.
Tårta till en liten nötallergiker, så ingen marsipan här inte! Den innehöll ljusa bottnar, vaniljkräm och chokladmousse.
Tårtan innehöll ljusa bottnar, vaniljkräm med hallon och chokladmousse.
Önskemålet var lite annorlunda, att locket skulle vara cirklar som överlappade varandra. alltid kul med variation :) tårtan innehöll ljusa bottnar, vaniljkräm med banan och nutellamousse med krossat daim.
Denna tårtan var jag sååå himla nervös över! Men jag blev mycket nöjd med reslutatet. :) Den innehöll ljusa bottnar, vaniljkräm med hallon och chokladmousse.