Världens godaste pastasås!

Superdupergod pastasås med kräftor och kassler som jag gjorde till middag idag! ( Jag är inte lika duktigt på att ta matbilder som Amanda ;)...)

4 port.
2 burkar kräftor i lag
rökt skinka eller kassler (strimlad)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
vitpeppar
cayennepeppar
persilja

Hacka eller riv löken (jag brukar riva den). Fräs den med skinkan/kasslern och vitlöken. Tillsätt creme fraiche och grädde. Jag brukar alltid ha mer än där står. Krydda under tiden det kokar upp. Tillsätt kräftorna och persiljan precis innan servering. Servera med bandspaghetti och vitlöksbröd :)

Visste du..

..att det går bra att frysa in äggulor och äggvitor? Gulorna håller i ca 3 månader och vitorna i nästan ett år!

Vit Chokladmousse

Denna supergoda efterrätt är ruggigt enkel!

4 port.
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
1 dubbeldaim
1 kiwi

Hacka chokladen. Häll grädden i en kastrull och låt koka upp. Dra grädden från plattan och tillsätt chokladen. blanda ordentligt tills att choklad har smält. Ställ kastrullen i kylen och låt moussen kallna helt. Vispa upp med elvisp precis innan servering. Lägg varannat lager mousse och daim. Garnera med Kiwi. Jag brukar även spara lite daim till garnering.

RSS 2.0