Cupcakes!

Idag har jag varit på Familia och shoppat lite. Hittade en ny väska och en väldigt trevlig bok! Sen tog jag en sväng in på maxi också och där hittade jag en supersöt bakduk med cupcakes på! :)



Frasig apelsintårta

Denna tårtan gjorde jag när jag fyllde år, men då gjorde jag dubbel sats så att den blev högre. Spritsade även grädde runt den för att snygga till kanterna. Supergott!


6-8 port

100 g hasselnötter
1½ dl florsocker
3 stora äggvitor
2 msk strösocker

Fyllning

3 stora äggulor
½ dl vispgrädde
1 dl strösocker
175 g mjukt smör
finrivet skal av en apelsin

Garnering

apelsinskivor

1. Mal nötterna i mandelkvarn eller mixa i matberedare. Blanda med siktat florsocker. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt strösocker och fortsätt vispa tills smeten är blank och smidig (ca 2 min). Vänd försiktigt ner nötblandningen med slickepott.

2. Bred ut smeten till två bottnar på en plåt med bakplåtspapper. Jag brukar rita två cirklar efter ett grytlock. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i 10-15 min. Låt svalna lite. Lossa bottnarna från pappret och låt dem kallna uppochner på en skärbräda eller liknande.

3. Blanda äggulor, grädde och socker i en tjockbottnad kastrull. Värm under kraftig vispning tills första bubblan visar sig och krämen har tjocknat. Ta kastrullen från värmen och rör i smör, lite i taget. Häll sedan i apelsinskalet. Låt krämen kallna helt, ställ den ev i frysen. Rör lite då och då. Bred ut krämen på de båda bottnarna. Lägg samman och låt stå kallt ca 1 timme. Garnera. Klart!


RSS 2.0