Saffrancupcakes med vit chokladfrosting



3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g saffran
1 dl vispgrädde
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt

Frosting:
200 g vit chocklad
200 g philadelphiaost

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden och blanda med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.

Frosting:
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite. Blanda med philadelphiaosten och spritsa eller bred frostingen på cupcakesen. Dekorera med vad ni tycker är fint! Jag gjorde minilussekatter av färgad marsipad. :)







Kycklingpaj



Denna pajen är helt otroligt god! Serveras med sallad och ett smaskigt vitlöksbröd :)



Pajskal:

ca 2 dl vetemjöl
100 g margarin
2 msk vatten

Sätt ugnen på 225°C. Blanda mjöl och smör till en grynig massa i en bunke. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Nacka och låt vila kallt en stund. Tryck ut pajdegen i en smord ugnssäker form, och grädda ca 10 min.



Fyllning:
(Jag har tyvärr inga mått på hur mycket man ska ta av allt eftersom jag testade mig fram!)

3 kycklingfileér
en burk svamp
tomatpuré
chilisås
vispgrädde
sambal oelek
purjolök
riven gratängost
salt
peppar

Bryn kycklingfileérna i ett stekjärn i mindre bitar. Häll grädde, tomatpuré, chilisås och sambal oelek i en kastrull och koka upp. smaka av med salt och peppar och tillsätt purjolöken, svampen och kycklingen. Häll över fyllningen i det förgräddade pajskalet och strö över osten. Grädda i mitten av ugnen tills osten har smält och blivit gyllenbrun. :)


RSS 2.0