Baconlindad kycklingfilé med pesto och fetaost

4 port
  • 4 st kycklingfileér
  • 1-2 paket bacon
  • Ica's Pesto arrabbiata
  • en förpackning fetaost
  • kycklingfond (kan uteslutas)
  • salt och peppar
Lägg ett snitt i mitten av filén och fyll med pesto och fetaost (snåla inte!). Linda in fileérna i baconet och stek på medelhög värme tills dom fått lite färg. Salta och peppra. Lägg dom i en smord form och häll på lite vatten och fond. Skjuts in i ugnen på 225 grader i cirka 20 min! :)

Man kan även pressa i lite vitlök när man fyller fileérna och man vill det. Jag har gjort både med och utan, och det är lika gott vilket som :)




Dragonsås:

  • creme fraiche
  • milda minimat
  • dijonsenap
  • chilisås
  • dragon
  • colorit
  • sambal oelek
  • salt och peppar
Såsen har jag tyvärr inga mått på, man får prova sig fram!

Kasslergratäng

Denna gratängen är så fruktansvärt god!
Får ursäkta den halvtaskiga bilden, glömde fota när den var klar haha :p



Jag har inga direkta mått på denna, man liksom ser hur mycket man behöver. Jag gör den i en stor glasform och den räcker till ca 6 personer. Tar ganska så lång tid att göra, ca 1 timme att förbereda.

Strimlad kassler
strilmad potatis
lök
grädde
timjan
gratängost
salt
vitpeppar

Börja med att skala potatis och strimla den. Lägg potatisen i en gryta med vatten undertiden du gör samma sak med kasslern.
Skiva löken och stek den. I formen varvar du potatis, salt, peppar, lök, timjan, kassler och ost. Man får plats med 3 lager. Avsluta med potatis. Häll över resten av osten, timjan, salt och peppar. Till sist häller du över grädden jämt över gratängen. Jag brukar ta 5 dl. In i ugnen på 225 grader i ca 1 h och 15 min :) Tiden beror på hur tjocka strimlor potatis du gör. Om du ser att dom översta potatisarna börjar bli brädna innan den är klar så lägg över en bit grillfolie.

En maträtt jag verkligen rekomenderar! Servera med en grönsallad och vitlöksbröd. :)

RSS 2.0