Kasslergratäng

Denna gratängen är så fruktansvärt god!
Får ursäkta den halvtaskiga bilden, glömde fota när den var klar haha :p



Jag har inga direkta mått på denna, man liksom ser hur mycket man behöver. Jag gör den i en stor glasform och den räcker till ca 6 personer. Tar ganska så lång tid att göra, ca 1 timme att förbereda.

Strimlad kassler
strilmad potatis
lök
grädde
timjan
gratängost
salt
vitpeppar

Börja med att skala potatis och strimla den. Lägg potatisen i en gryta med vatten undertiden du gör samma sak med kasslern.
Skiva löken och stek den. I formen varvar du potatis, salt, peppar, lök, timjan, kassler och ost. Man får plats med 3 lager. Avsluta med potatis. Häll över resten av osten, timjan, salt och peppar. Till sist häller du över grädden jämt över gratängen. Jag brukar ta 5 dl. In i ugnen på 225 grader i ca 1 h och 15 min :) Tiden beror på hur tjocka strimlor potatis du gör. Om du ser att dom översta potatisarna börjar bli brädna innan den är klar så lägg över en bit grillfolie.

En maträtt jag verkligen rekomenderar! Servera med en grönsallad och vitlöksbröd. :)

Kommentarer
Postat av: Zwinto

Tips:Lägg potatisen i en gryta med grädden istället för vatten, sätt den på spisen och koka upp, tillsätt kryddorna, sjud ett par minuter tills potatisen börjat mjukna lite. DELS minskar man tiden i ugnen med halva tiden och dels har man bättre koll på kryddningen eftersom man kan smaka av under tiden.. sen bränns inte grädden i ugnen lika lätt om den kokts upp först :)

2011-11-08 @ 00:52:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0