Min första beställning!


Min första beställning blev till en jägare som fyllde 68 år. Tårtan innehöll ljusa bottnar, hallonsylt och vaniljkräm. Täckt med grädde. Locket och dekortionen har jag som vanligt gjort i marsipan och sockerpasta.




Födelsedagstårta till storasyster


Tårtan innehöll chokladbottnar, skumbananfluff och kolakräm med krossat daim i. Täckt med grädde. Locket och dekorationen är gjort av marsipan och sockerpasta.
Eftersom min syster virkar och har en liten katt, så tyckte jag att tårtan passade henne alldeles utmärkt :)




Supergod kycklingwok!


Det blev en fantasiwok till middag idag som blev riktigt god!

4 portioner

2 st stora kycklingfileér
2 morötter
en burk svamp
en burk wokgrönsaker
1 röd paprika
1 klyfta vitlök
1 gul lök
3 nystan äggnudlar
Hoisinsås
Ostronsås
Chiliolja
Sesamolja
Kinesisk soja
Sweet chilisås
1 kycklingbuljong
vatten
paprikapulver
salt och peppar

Stek löken och svampen i lite smör tills det har fått lite färg. Ställ åt sidan. Häll lite matolja i wokpannan och fräs kycklingen tills den är genomstekt. Salta och peppra. Häll i alla grönsakerna (även löken och svampen) och woka hastigt på hög värme. Pressa i vitlöken. Häll på lite vatten och lägg i buljongen.

Koka upp nudlarna. Häll av vattnet när dom fortfarande är lite hårda. Skölj dom i kallt vatten i ett durkslag och häll lite olivolja över dom. Låt dom rinna av i durkslaget.

Tillsätt Hoisinsås, Ostronsås, Chiliolja, sesamolja, Kinesisk soja, sweet chilisås och paprikapulver i woken och blanda. Klipp nudlarna i lite mindre bitar och häll dom i woken. Klart!


Födelsedagstårta till mamma!


Hög och fin botten! Gjorde den i en 16 cm springform. Fick ut 6 st bottnar!


för att dela den använder jag mig av en tårtdelare som man kan hitta på Ikea. Funkar perfekt!





Rak och fin botten!


Jag täckte tårtan med smörkräm med smak av Amarula. Locket gjorde jag i hälften marsipan och hälften sockerpasta. Blandar man ut marsipanen med sockerpasta blir den mer lätthanterlig och kladdar inte så mycket. Skulle den ändå kladda så hjälper det att pudra lite maizenamjöl på kaveln. Jag kavlar ut mina lock på ett silikonunderlägg som man kan köpa på Clas Ohlson.


Färdig! Fylld med vaniljkräm och schwiezernötfluff. Dekorationen har jag gjort i marsipan och sockerpasta.


Den blev mycket uppskattad. :) Grattis mamma på födelsedagen! <3


Tagliatelle i krämig räksås



Bilden har jag tagit från boken "Stora boken om pasta". Det var så gott att jag glömde fotografera..

4 portioner

3 msk olivolja
3 msk smör
4 hackade vitlöksklyftor eller pressade
2 msk smått tärnad röd paprika
2 msk tomatpuré
1 1/4 dl torrt vitt vin
450 g tagliatelle
350 g jätteräkor
1 1/4 dl vispgrädde
salt och peppar
3 msk hackad persilja

Hetta upp olja och smör i en kastrull på medellåg värme. Stek vitlöken och paprikatärningarna hastigt, tills de börjar få färg. Rör ner tomatpurén och vinet. Låt koka i tio minuter under omrörning. Koka samtidigt pastan i en annan kastrull.

Tillsätt räkorna och grädden i såsen och höj till medelhög värme. Låt koka under ständing omrörning i en minut, tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.


Tårtor till Linus 20årsdag!



I denna tårtan hade jag ljusa bottnar, jordgubbssylt och vaniljkräm. Täckt med marsipan och dekorerad med sockerpasta.



Chokladbottnar, chokladfluff med daim och vaniljkräm. Täckt med marsipan och dekorerad med sockerpasta.



RSS 2.0