Tagliatelle i krämig räksås



Bilden har jag tagit från boken "Stora boken om pasta". Det var så gott att jag glömde fotografera..

4 portioner

3 msk olivolja
3 msk smör
4 hackade vitlöksklyftor eller pressade
2 msk smått tärnad röd paprika
2 msk tomatpuré
1 1/4 dl torrt vitt vin
450 g tagliatelle
350 g jätteräkor
1 1/4 dl vispgrädde
salt och peppar
3 msk hackad persilja

Hetta upp olja och smör i en kastrull på medellåg värme. Stek vitlöken och paprikatärningarna hastigt, tills de börjar få färg. Rör ner tomatpurén och vinet. Låt koka i tio minuter under omrörning. Koka samtidigt pastan i en annan kastrull.

Tillsätt räkorna och grädden i såsen och höj till medelhög värme. Låt koka under ständing omrörning i en minut, tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.


Kommentarer
Postat av: Matilda

GEEEEEEEEEEE MAAAAAAAAAAAAAAAAJ.

2012-01-16 @ 18:58:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0