Tagliatelle i krämig räksås
Bilden har jag tagit från boken "Stora boken om pasta". Det var så gott att jag glömde fotografera..
4 portioner
3 msk olivolja
3 msk smör
4 hackade vitlöksklyftor eller pressade
2 msk smått tärnad röd paprika
2 msk tomatpuré
1 1/4 dl torrt vitt vin
450 g tagliatelle
350 g jätteräkor
1 1/4 dl vispgrädde
salt och peppar
3 msk hackad persilja
Hetta upp olja och smör i en kastrull på medellåg värme. Stek vitlöken och paprikatärningarna hastigt, tills de börjar få färg. Rör ner tomatpurén och vinet. Låt koka i tio minuter under omrörning. Koka samtidigt pastan i en annan kastrull.
Tillsätt räkorna och grädden i såsen och höj till medelhög värme. Låt koka under ständing omrörning i en minut, tills såsen har tjocknat. Smaka av med salt och peppar. Strö över persiljan.
GEEEEEEEEEEE MAAAAAAAAAAAAAAAAJ.