Saffrancupcakes med vit chokladfrosting
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0,5 g saffran
1 dl vispgrädde
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
Frosting:
200 g vit chocklad
200 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret med saffranet och låt koka upp. Rör i vispgrädden och blanda med äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Grädda dem i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
Frosting:
Smält chokladen i vattenbad och låt svalna lite. Blanda med philadelphiaosten och spritsa eller bred frostingen på cupcakesen. Dekorera med vad ni tycker är fint! Jag gjorde minilussekatter av färgad marsipad. :)