Kaffe & kanel cupcakes
- ca 16 st
Frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
100g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
strössel till garnering
Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och osten krämigt.
Rör till sist ner kaffet. Låt stå i kylen medans du gör muffinsen.
Cupcakes:
1 ägg
5 dl vetemjöl
1,5 dl socker
0,5 dl farinsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk snabbkaffepulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjölk
100 g smält smör
100 g hackad blockchoklad (mörk eller ljus spelar ingen roll, man tar såklart det man tycker är godast!)
Blanda mjöl, socker, farin, bakpulver, kaffepulver, kanel och vaniljsocker i en bunke. Blanda i en annan bunke samman smält smör, mjölk och ägg. Blanda ner möjlkblandningen i de torra ingredienserna. Hacka chokladen grovt och tillsätt den. Portionera ut i formar till ca 3/4.
Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 min. Låt svalna ordentligt innan du spritsar på frostingen.
Hoppas det ska smaka! :)
Kommentarer
Trackback