Mandelpepparkakor
Supergoda pepparkakor som går snabbt att göra, och är lika goda tjocka som tunna :)
ca 70 st
100 g sötmandel
200 g smör
2 dl socker
1 dl sirap
2 tsk ingefära
2 tsk nejlika
2 tsk kanel
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 175 grader. Rör eller vispa smör, socker och sirap krämigt. Tillsätt kryddorna och mandeln. Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke och blanda sedan ihop det med smörblandningen. Knåda till en jämn deg. Dela degen i två delar och forma varje del till en längd. Vira in dem i plastfolie och lägg dem i frysen i ca 15-20 min. Jag brukar låta dem ligga där under tiden jag tar bort disken :)
Skär dem i skivor beroende på hur tjocka pepparkakor du vill ha. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck till dem med fingrarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-8 min. Låt kakorna svalna på pappret på ett galler. Klart!