Köttfärspaj

En helt otroligt god köttfärspaj!

  • 4-5 personer
Pajskal:

2 ½ dl mjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella lätt

Fyllning:

500 g blandfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl tomatpuré
2 msk ketchup
2-3 msk chilisås
2 tsk sambal oelek
150 g riven gratängost
persilja efter smak (jag använder frusen färdighackad)
paprikapulver
salt
vitpeppar


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman mjöl och smör till en gryning massa. Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm diameter. Nagga botten med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Klä in kanten på formen med ugnsfolie för att degen inte ska glida ner från kanten. Förgrädda pajskalet i 10 min.

Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök tillsammans i smör i en stekpanna i några minuter. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Ta bort pannan från värmen och rör ner tomatpuré, ketchup, chilisås, sambal oelek, persilja och 2 dl ost. Häll färsen i pajskalet. Strö över resten av osten och lite persilja. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 20 minuter. Servera med Lätt créme fraiche franska örter, sallad och bröd. Super! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0